<< ^ >>

DSCN8879_publ.JPG

- Kun juoksutellaan niin juoksutellaan sitten kunnolla. Imatra 26.09.2012
Kuvaaja: Mikko Koho

11.04.2013 12:23 <Mikko Koho> Ensin ulkoistetaan organisaatio ja sitten ulkoistetaan duunarit myös fyysisesti lopputili antamalla?
http://yle.fi/uutiset/fortum_suunnittelee_ulkoistuksia_imatralla_ja_oulujoella/6574512
12.04.2013 00:41 <NH> Nythän kannattaisi perustaa OY Voimalaitoshuolto AB, ja voittaa superhalpana alihankintaurakkana homma itselleen. Sitten hoitaisi hommaa oikein surkeasti seuraavat vuodet ja lopulta konkurssin jälkeen olisi Oulujoella ja Imatralla nippu toimimattomia laitoksia joista ei oikein kukaan tiedä miten niitä käytetään ja korjataan. Kuulostaako tutulta, kun tarkastellaan monia nykyinfrastruktuurin ylläpitoon liittyviä ulkoistuksia? :)
12.04.2013 01:49 <Mikko Koho> Täällä kuuluu teollisuudessa olevan sama homma. Esimerkkinä erään tehtaan vikatilanne jota en enää muista. Kuitenkin aikoinaan ko. osaston sähkäri oli puhelinsoiton päässä. Prosessimiesten soitettua että se ja se hälytys tulee valvomoon, menee tovi. Soittohetkestä riippuen eri pituinen. Sitten soi valvomossa puhelin: "häviskö?", "joo, kiitos paljon" ja homma jatkuu. Sillä välin prosessin läpikotaisin tunteva sähkömies oli käynyt oikeassa sähkötilassa kuittaamassa oikean häiriön ja todennut että ei edellytä jatkotoimia.
Tänään sama. Oma kunnossapito ulkoistettu. Sama vikatilanne, valvomo soittaa. Menee 30min-2h. Jostain tupsahtaa pari sähkömiehiä jotka kysyy: "kumpikohan näistä koneista oli se mille meidät hälytettiin?" Sen jälkeen kun tiedetään että mikä kone on kyseessä ja mistä osasta häiriö tullut niin alkaakin sähkökuvien etsintä kun todennäköisesti kumpikaan ei ole edes aiemmin käynyt vikakeikalla ko. paikalla. Kestää. Ja raha palaa kun tuotanto seisoo. Yrityksellä joka on pörssiyhtiö ja jonka tulisi tehdä maksimaalisesti voittoa.
Pääkonttoriin voitaisiin tietysti alkaa raportoida jokainen tuollainen turha seisokkitunti ja niiden kulut vähentää sitten kahvi- ja edustusmäärärahoista..
12.04.2013 10:44 <Hartsa> Älytöntä tuollainen sitten ne miehet jotka tietää ja tuntee laitoksesta yms....ovat saaneet kenkää niin uudet sitten opettelee ja ihmetttelee sormisuussa aa mitehän tämä pitikään toimia tietääkö kukaan=D

Mikon juttu oli hyvä. Vähän sama on eräässä kiinteistö huollossa on iso lämpölaitos samassa ennen teki samoja hommia siellä samat huoltomiehet sitten myytiin lämppärinpuoli muile ja huoltomieh toiselle. Nyt jos härö tulee niin menee 30min-2h ennenkä on lämppärinvastaava paikalla... Entisillä ei käy avaimet sinne vaikka on taitoja/tietoja laitoksesta monelta vuodelta. Nykyaikaa !!

© Janne Määttä 2004-2017