<< ^ >>

IMG_8805.jpg

400/230 V Hiihtohissin yläasema. Aika mielenkiintoiset rakenteet.. Käytössä olevan (?) kapulahissin 1~ sähkömoottori jää puretun naruhissin vastaavanlaisen voimanlähteen taakse piilon koteloituna.
Ei liene tämä Bergön lasketturinne kovin lapsiystävällinen paikka kun kyltissä lukee "Nousu, laskettelu ja oleskelu omalla vastuulla" :) Pedersöre, Bergö Sportstuga 10.08.2011
Kuvaaja: Jouko Järvinen
Sijainti: N 63.64485° E 22.82017° Karttapaikake Google Maps OpenStreetMap

13.01.2012 22:23 <Mikko Koho> Miltäköhän vuodelta lienee? Yhdessä vaiheessahan Suomessa tuskin oli edes aurauspenkkaa mihin ei olisi kyhätty jonkin sortin hiihtohissiä mutta nykyisin monesta niistä lienee rauniot tai perustukset jäljellä. Täälläkin oli paikallinen hiihtokeskus joka vieläpä menestyi hyvin huippuvuosinaan mutta nyt siitäkin lienee vain hissin peruspaalut ja mäkihyppytorni ja mäen muokatut muodot jäljellä (joista osa on Imatrankosken voimalan rakennusaikaisia maamassoja..)
13.01.2012 22:58 <Jouko> Annas kun arvaan: Mellonmäki? Sitähän meinattiin tässä muutama vuosi sitten avata uudelleen...
Aikanaan tuli hiihtokeskusten tietojen keräämistä niin sanotusti "harrastettua" myös ihan näistä aikanaan suljetuistakin paikoista. Sitä kautta on edelleen tiedossa lukuisia hylättyjä ja pusikoituneita laskettelubisneksiä, joista pienessä osassa on tullut myös ohi mennen käytyä. Yksi takavuosien "suurista nimistä" oli Kaipolan Pitkävuori Jämsässä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Pitk%C3%A4vuori
14.01.2012 10:21 <Mikko Koho> Oikea arvaus! Siellä voisi oikeastaan käydä joskus katsomassa mitä tarttuu kameraan, muutama muukin kohde on vielä ns. listalla odottamassa.. Se keskus kyllä lähti ihan "normaalisti" liikkeelle, toinen rinne jouduttiin sulkemaan ja tarvittiin toinen tilalle. Yhdistys pyöritti, toiminta kasvoi vaikeuksista huolimatta ja sitten 1990-luvun taitteessa, kun ala oli ylikuumenemassa, sekin keskus kävi niin kuumana että oli pakko siirtää yrittäjävetoiseksi kun vapaaehtoistyö ei enää riittänyt. En sitten tiedä/muista missä vaiheessa homma alkoi mennä alamäkeä (muutenkin kuin laskijoiden harrastuksen puitteissa.)

© Janne Määttä 2004-2017