<< ^ >>

IMG_1454.JPG

110 kV + 400 kV Tuusulanväylän ja Kehä III:n risteysalueella on myös sähkölinjojen risteys. Laajennuksiin on varauduttu pystyttämällä ylimääräinen päätepylväs. Vantaa 17.05.2007
Kuvaaja: Janne Määttä
Sijainti: N 60.28659° E 24.98199° Karttapaikake Google Maps OpenStreetMap

14.07.2011 00:29 <J.J> Neljäsatanen tässä on siis vuodelta 1994, made by Teollisuuden Voimansiirto (nyk. Pohjolan Voima). Mulla taitaa myös olla joku vanha? otos näistä linjoista...
14.07.2011 10:29 <calm> Paitsi että tässä kohdassa on IVOn peruja olevaa linjaa, kun ollaan Tammiston ja Länsisalmen välissä. Tammistosta toiseen suuntaan on sitten se TVS:n linja, http://calm.iki.fi/tolpat/?p=kuva&id=102 http://calm.iki.fi/tolpat/?p=kuva&id=188
11.03.2013 08:49 <calm> Oevoe Ylen uutisointia taas. On päästetty Ahonen kuin vakavasti otettava tutkijana laukomaan totuuksia. http://yle.fi/uutiset/etaluettavien_sahkomittareiden_terveyshaitoista_kiistellaan/6525209 . Sentään siellä uutisen toisessa osassa (josta radiouutisissa ei toki mainittu sanallakaan) on mainittu nuo oikeatkin uhat, eli yksityisyydensuoja ja tietoturva(ttomuus). Mutta sielläkin Ahonen laukoo, että sähkönkulutusdatasta voidaan nähdä katsottu tv-kanava. Mistähän se sen näkee...
11.03.2013 09:23 <Mikko Koho> Ehkä se on kuullut saman jutun kuin minä. Olisi kiva saada tietää missä ja milloin tuo koe on tehty ja mitkä olivat lopputulokset. Teekkarit testasivat aikoinaan, todennäköisesti Espoossa, että voiko sähköverkon häiriötasoista mitata Miss Suomi-kisojen katsojamäärän. Siihen aikaan kun ei kodeissa ollut juuri muuta elektroniikkaa kuin televisiot, mikroaaltouunit ja ehkä joku harva tietokone. En tiedä tarkemmin kun tarkka vuosi ei ole tiedossa.
Mutta. Teekkarit keksivät ruveta mittailemaan labrassaan siihen aikaan myynnissä olleiden tv-vastaanottimien häiriötasoja. Sitten saivat diilin paikallisen sähkölaitoksen kanssa. En tiedä kummalla muuntamolla, 110/KJ vai KJ/PJ, mittasivat ensin taustatietoja alueen yleisestä häiriötason käytöksestä ja sitten missikisojen aikaan oli tietenkin mittarit kiinni ja mittaukset käynnissä. Laskivat sitten mittausten jälkeen että monellako alueen kotitaloudella oli kisojen aikaan tv päällä. En tiedä sitten että tekivätkö tuon lisäksi jonkun verifiointigallupin jossa olisi tutkittu sitä että miten lähelle tuo laskenta osui.
Tänä päivänähän ko. mittaus ei enää onnistuisi ainakaan kahdesta syystä: a)taloissa on niin järkyttävästi elektroniikkaa että kunnon analyysin tekeminen ei onnistu, ja b)enää ei juuri taida olla ohjelmia jotka keräisivät kaikki ruudun ääreen. Toki itsenäisyyspäivän käsidesijuhla (lue: linnanjuhlat) voisi vielä olla mutta siitäkin jo kuuluu luistettavan..
11.03.2013 14:31 <Jouko> Toimisiko kupariverkko filtterinä mittarin tai sen antennin päällä? Saattaisi rauhoittaa ''vaarallista'' säteilyä.. ;-)
15.03.2013 20:59 <Marko> Lukijakommentti Uusisuomen jutusta: "Tämä mainittu Mikko Ahonen muuten pyörittää omaa firmaansa, joka maksusta sitten myös maksusta poistaa nämä hänen mainitsemansa ongelmat. Hänen akateeminen erikoisalansa ei liity sähköön, kansanterveyteen tai ylipäänsä luonnontieteisiin yhtään mitenkään. Hänen julkaistut tutkimuksensa tai lähinnä niiden puuttuminen käyvät ilmi yksinkertaisella google-haulla."
16.03.2013 09:11 <calm> MTV3 aiheesta oli tähän asti antaumuksellisimmin uutisoinut tässä joku päivä. Oli ihan itse uutistekstissä mainittu akateemisen tutkinnon aiheeseen liittymättömyys ja aiheeseen liittyvän bisneksen olemassaolo.
16.03.2013 16:11 <Mikko Koho> http://goo.gl/onYgi

"Tutkija väittää: etäluettavat sähkömittarit aiheuttaneet rytmihäiriöitä"
"Tietojenkäsittelystä väitellyt Ahonen sanoo keränneensä aiheesta sekä asiantuntijoiden tutkimustietoa että ihmisten kokemuksia useiden vuosien ajan."
"Mikko Ahonen on myös osakkaana Suomen säteilykontrolli -yrityksessä."

Että siinä ne kaiman lääketieteen osaamiset..
16.03.2013 16:15 <Mikko Koho> http://goo.gl/eavRC

"Tutkija moittii energiayhtiöitä laiskoiksi: Sähkön etäluvun voisi tehdä turvallisestikin"
"Informaatioteknologiasta tohtoriksi väitellyt Ahonen hermostui lopullisesti, kun hän tiedusteli kotipaikkakunnallaan mahdollisuutta lukea sähkömittari vaihtoehtoisella tavalla.

– Kysyin paikalliselta sähköyhtiöltä Ylöjärvellä, että enkö voi lähettää kulutusdataa kuituverkon kautta. Se oli kuulemma mahdotonta, vaikka tiedän ettei se ole teknisesti mahdotonta. Se on vain viitsimisestä ja etukäteissuunnittelusta kiinni."

-Öö.. Kukakohan maksaa kuituverkon kustannukset ja kaikkien sovittimien, reitittimien ym. asennukset?
18.03.2013 18:11 <calm> Oulun Energiakin näköjään käyttää PLC-lukua. http://www.oululehti.fi/etusivu/oulun_energia_etäluettavat_turvallisia_6283756.html
18.03.2013 18:14 <calm> Ei se Ahonenkaan sentään varmaan ollut vaatimassa, että sähköyhtiö vetäisi omat kuidut joka kotiin (vaikka se teknisesti järkevää olisikin muutenkin piuhaa maahan laitettaessa), vaan että voisi kytkeä sähkömittarin olemassaolevaan laajakaistaliittymäänsä. Kyllähän se teknisesti varmastikin onnistuisi, mutta taitaisi tulla vastuu- ja kustannuskysymykset vastaan turhan voimallisesti, että käytännön toteutus mahdollinen olisi.

© Janne Määttä 2004-2017