23.02.2018 23:10
<Make>
Lähtöjä on kai otettu ennen ja jälkeen vikavirran, mitä nyt näkyy.
27.02.2018 17:11
<RicuP. >
Tuommoista vikavirtaa en olekkaan nähnyt. On normaalia liitinjakoa kapeampi.
27.02.2018 17:27
<RicuP. >
Tuo kytkentä ei oikein selviä, mutta näyttäisi, kuin vasemmalle tuleva syöttö menisi pääkytkimeltä vikurin yläliittimiin, josta lähtee suoraan samoilta liittimiltä sitten oikean puoleista paksua kaapelia ulos. Riviliittimet on kai varalla. Nollien kytkentä on kuvassa vähän epäselvä. Ylöspäin lähtevät kaapelit taitavat olla mustaa MMJ:tä.
27.02.2018 21:30
<Make>
Finnparttia taisi hehkuttaa joskus, että tuo Schupan vikavirta on markkinoiden kapein. Nyt Gewiss on vastaavan kokoinen.
Riviliittimet voivat olla Weidmullerin.
27.02.2018 23:01
<RicuP. >
Eikös Schupa ole nykyään Gewiss?
Artic vikavirtapistorasiassa sisus oli Schupan tekele. Oli vissiin ensimmäinen kojerasiaversio, jossa joka navalle jousiliittimet.
28.02.2018 20:30
<Make>
Niin on Schupa nykyään Gewiss. Vikavirta on erinäköinen, mutta tuo koko on pidetty.
Vikavirtapistorasiat ovat ökyhintaisia ainakin kuluttajamyynnissä, oliko 100 euroa. Sähköliikkeille varmaan vähemmän...
28.02.2018 22:32
<RicuP. >
Joo, kalliita ovat muutenkin. Täytyy kyllä olla hyvä syy niiden käyttöön, jos käytetään. Tuommoisen tavallisen kympin vikavirran yleensä saa kuitenkin asennettua johonkin ja ei se ole mikään pakko keskuksessa olla. Olen muutamia pistorasioita asennellut parvekkeille jälkikäteen ja kun hintaeron kertoo, niin kyllä on tavalliset vikavirrat kelvanneet. Yleensä olen asentanut niin, että olohuonen rasialta kourulla vikavirralle, joka pistettiin sopivaan paikkaan, vaikka ikkunalaudan alle, tms. sitten sieltä vaan ikkunanpieltä ylös ja pintapistorasian takaa sisään. Jos ei halua hirveästi porailla, niin vie kaapelin sisällä ikkunalistan taakse ja sieltä raosta tippapellin alta ulos. Voi tulla siistimpikin, riippuu vähän, että mihin rasia halutaan. Joskus korkeammissa ja vanhemmissa taloissa seinät on kymmeniä senttejä paksut, niin silloin voi viedä ulos ikkunan karmin ja seinän välistä, mutta ei tule yleensä kovin siistin näköistä. Joissain 70 -luvun taloissa on ikkunan karmit upotettu sandwich seinään niin, että vain sisäpuolella on rako. Ulkopuolella seinä on suoraan karmin päällä, niin silloin ei auta, kuin porata läpi vaan.
Kun vikavirta on sisällä, niin siitä saa myös näppärästi sähköt päälle /pois. Nuohan on aika usein hyväksytty myös kytkinkäyttöön.
01.03.2018 18:16
<qwerty1>
Useissa 20-30-luvun kerrostaloissa olen nähnyt tuota, että antenniverkko on lisätty jälkikäteen siten, että vintiltä tulee kaapelit ulkoseinää pitkin ylhäältä alas asuntoihin. Kaapelit on viety asunnon sisälle poraamalla ikkunankarmiin reikä. Karmin yläosasta tulee sisään tuleva kaapeli ja ikkunalaudan kohdalta lähtevä kaapeli alakerran asuntoon. Antennirasia yleensä on ikkunan tai "ikkunapenkin" alla olohuoneessa. Kaapelit on sitten ulkoseinällä naputeltu naulakiinnikkeillä rappaukseen kiinni. Ihan kätevä ratkaisu tuokin, helpommalla pääsee tekemällä reikä karmiin kuin puoli metriä paksuun rapattuun tiiliseinään.
02.03.2018 18:20
<RicuP. >
Olen nähnyt täällä aivan samoin tehtyjä asennuksia. Useasti kaapelit vaan repsottaa, tai onko olleet yleensäkkään juuri millään kiinni.
Porraskäytävän kautta on myös näkynyt vedettävän tähteen kytkettynä. Tuskin joka kämppään omaa kaapelia vahvistimelta. Kai vaan joka kerrokseen, jossa haaroitin/ jaotin.
02.03.2018 21:40
<Make>
Taidan tietää yhden vanhemman talon, jossa antenni menee ulkoseinällä. Olen sitä ihmetellyt, syy lieneekin juuri tuo.
Kaapeleita ei välttämättä ole kiinnitetty, kun se vaatisi nosturin vuokrauksen. Muihin työvaiheisiin sitä ei ehkä tarvita.