<< ^ >>

LB7.JPG

230 V Tässä on nuo mainitut Perelin myymät PRL LB7- led-merkkivalot sisältä: http://calm.iki.fi/tolpat/kuva/9139

Vasen on vanhempi ja kai parempi versio. On tehty automaatin runkoon. Osina on muistaakseni 36 k-ohm vastus, pari diodia ja itse ledi, joka on tästä lainattu. Noissa oli kerran sellainen vika, että oli väärä vastus asennettu. Piti olla kai tuo 36 k-ohm, mutta olikin kuvan 3,6 k-ohm...

Oikeanpuoleista versiota oli ehkä pari vuotta sitten vähän aikaa. Nykyään on taas tuota vasenta... Hämmennystä aiheuttaa fyysisesti pieni 100 k-ohmin vastus. Tässä on näköjään myös diodi, toisessa avaamassani ei ole. Myös ledi on outo. Mittaamalla siinä olisi sisällä vastasuuntainen tavallinen diodi. Ei tiedä varmasti, kun ledi on rikki. On kyllä melkoisen tingityn oloinen... Vuodelta 2014. Jossain 05.11.2016
Kuvaaja: Niko Pajunen

06.11.2016 19:20 <RicuP.> Onmpas tutun näköinen tuo vasen, noita Kossukin käyttää keskuksissaan, mutta voi hitto, kun on halvan näköistä tekniikkaa ja toteutusta:D Tulee mieleen jonkun tee-se-itse miehen patentit, eikä ammattielektroniikan ammattilaisen myymä tuote. Menee kyllä luotto tuon firman muihinkin Led tuotteisiin. Kaikkea skeidaa sitä myydäänkin! Keskuksissa kun on kaikkea kontaktoria sun muuta, jotka aiheuttaa jännitepiikkejä, tuo kytkentä ei kyllä niitä huomioi ollenkaan.
Vähän näyttää, kuin tuo oikeanpuoleinen olisi 24V juttuja ja virheellinen merkintä tai vastus. Vastus on nimittäin fyysisestikin niin pieni, että tuskin on edes 0,25W tehonkestoa..
Tuo diodi Ledin rinnalla estää luultavasti estosuuntaisen virran kulun Ledin läpi, jolloin virta kulkee diodin kautta tms.
06.11.2016 20:41 <Make> Myös Delixi LB7 on aika samanlainen vasemman kanssa, lieneekö linssi kapeampi: http://www.finnparttia.fi/epages/finnparttia.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2014102905/Products/DIN230KI
Halvalla ei yleensä saa hyvää. Kyllä nuo molemmat mallit vähän välähtävät, kun ohjauksia testatessa kontaktori päästää.
Uudemmissa vasemmissa on käytetty kuumaliimaa ledin suuntaukseen, välillä kun näyttävät mihin sattuu. Kerran tuo vastuksen ja diodin väli otti liittimeen kiinni, silloin tuli kunnon savut...
Rinnalla olevan diodin tarkoitus on varmasti oikosulkea estosuuntainen jännitepiikki.

Oikenpuoleisessa ei kovin isoa virtaa voi ledille mennä... On se ihan riittävän kirkas silti. Miten lienee vastuksen jännitekesto. Voisiko olla, että tuossa ledin sisään olisi laitettu em. diodi? Säästäisi taas osien määrää...
06.11.2016 21:13 <RicuP.> Tuo Delixi näyttäisi olevan parempi, mitä nämä. Kummaa, että tyyppi on taas sama..
Itekin katsoin juuri, että tuo diodin lanka voi ihan vapaasti osua tuohon liittimeen. Olisi Tukesille taas töitä. On kyllä sen näköistä, että ihan naurattaa..
Niin, konttien kelahan tekee jonkinmoisen piikin päästettyään. Samoin suuren kuorman katkaisu pompauttaa jännitettä..
Saattaahan tuo ledi olla joku 'kiinan ihme', jossa on sisäänrakennettu diodi. Ledin sisällä pitäisi ehkä silloin näkyä pieni musta piste.
07.11.2016 20:53 <Make> Delixi on ainakin tuolla kallis. PRL:t maksavat meille kai jotain euron kappaleelta.
Olisiko tuon osumismahdollisuuden takia alettu käyttää kuumaliimaa. Varmaan piirilevyn palan käyttö olisi paikallaan. Osien ladonta siihen koneella varmaan nopeuttaisi kokoamista. Nyt nuo on selvästi juoteltu käsityönä kasaan. Niin, ja välillä juotos on irronnut liitinruuvin korvasta. Niissä on ollut joku pinnoite, johon tina ei kunnolla tartu.
Jos noita valoja on useampi, välillä koko rivi välähtää...
Oikeanpuoleisia on ollut muutama kai jo paketista ottaessa pimeä ja kaikissa silloin ledi rikki. Ei kai se ilman diodia kestäisi hetkeäkään, ei ole mitään outoa tosin päällepäin nähnyt.

Tuli muuten näytekappale sellaisesta valosta, jossa linssi on rungon tasossa ja opaali. En tiedä, pitikö mallin vaihtua joskus sellaiseksi.
04.03.2017 20:24 <Make> Nyt malli on vaihtunut edellämainituksi. Ei ole viallista vielä ollut, ettei tiedä, mitä sisältää.
09.03.2017 19:50 <RicuP.> Mikäs oli valmistaja?
09.03.2017 21:35 <Make> Eipä niissä valmistajaa lue, tuo sama PRL LB7- merkintä vain edelleen on.
28.07.2017 21:23 <Make> Tuollaisia uudenmallisiakin tuli jo aiemmin avattua. Jonkun Helvarin Dali-palikan perään tarvittiin pelkät ledit din-kiskoon asennettuna. Ei taida valmiina saada, joten tehtiin noista. Ei muuta kuin niittien poraus ja vastus ja diodit pois. Ledi on niissä valettu linssin kanssa yhdeksi palikaksi. Ihmettelin, kun ledin napaisuutta ei ollut merkitty ollenkaan. Lopulta selvisi, että palikassa onkin sisällä ledit molemmin päin! Kiinalaisten keksintöjä taas...

© Janne Määttä 2004-2017