<< ^ >>

Oikea_spirelec3.jpg

20 kV Tienvarsilöytö. Lähikuva Spirelec eristimestä. Näitä on ilmeisesti tehty myös parannettuna versiona. Pohjois-Karjala 19.10.2014
Kuvaaja: Marko Kauranen

20.11.2014 22:20 <J.P> Ei muista suorilta käsin, mutta jossain töissä arkistojen kätköissä vois olla tallessa sähkötarkastuslaitoksen - vai mikä se nyt taas sillon olikaan.. määräys Spireleccien poistamisesta ja näiden tunnistamis ohjeet, muistelisin että olis ainakin kahta eri versiota ollut jotka piti kyllä molemmat poistaa eri aikatauluilla kuitenkin jo joskus viimevuostuhannella eli voi siis hyvinkin olla että tuokaan ei tuossa saisi olla.

Eristimen jatkeena on sitten muistaakseni Tasper -niminen vetopyöräkannatin, nykyään VEKA-vetopyöräkannatin on vastaava ( http://sahkonumerot.fi/5048040/ ).
22.11.2014 15:16 <Eino> Ymmärtääkseni tätä eristin mallia on tehty useampana variaationa, joista ne kaksi ensimmäistä olivat aikoinaan poistolistalla. Tunnusmerkit täsmäävät myöhempiin, mutta rakenne eroaa päätysilmuksien osalta. Nämä myöhemmät Versiot saavat olla verkossa. Nuo spirelecit on tunnistettavissa siinä päässä olevasta leimasta. Jos kiikarilla näkyy pitkä rivi, niin eivät kuulu poistettaviin. Muutaman merkin pituiset kuuluivat. Yläpuolella olevaa leimaa ei sitten erotakkaan mitenkään. Niitä uudempiakin on varmasti todella runsaasti verkossa. Iisalmessa joskus ihailin näitä ja totesin niiden olevan uudempaa versiota.
23.11.2014 21:26 <Rissanen J> Kyllä näitä oli 90- luvulla useampaa veriota. Muistaakseni ainakin kolme tai neljä erilaisilla merkinnöillä ollutta eristintä oli meillä silloin pöydällä ihmeteltävänä mallina ja kaksi näistä malleista oli poistettavia silloisen sähkötarkastuskeskuksen vaatimuksesta. Ne uudemmat pitkillä mallimerkinnöillä olleet jätettiin verkkoon. En epäile hetkeäkään, etteikö niitä poistettaviinkin kuuluneita olisi jäänyt ja ei poistettavia olisi lähtenyt, kun ei niistä aina selvää ottanut kumpia ne oli. Se ruskea oli aivan selvä tapaus, mutta juurikin nämä vaaleat olivat hankalia. Vähän erästä riippuen niissä oli tuossa päässä jotain tahnaa ja välillä ei. Alkuun sitä pidettiin varmana merkkinä, mutta sitten sekin osoittautui vääräksi.
23.11.2014 22:17 <Jouko> Ovatko nämä ruskean väriset eristimet aina spirelecejä? Ks. http://calm.iki.fi/tolpat/kuva/7040 Että jos törmää jossain vastaavaan ruskean väriseen vetoeristimeen kuin linkkikuvassa, niin voiko olla suhtvarma että kyseessä on juuri Spirelec vai onko samanlaisia mahdollisesti myös muilta valmistajilta?
23.11.2014 22:20 <Jii> Wanha Spirelecin mainosjulistekin löytyy näiltä sivuilta: http://calm.iki.fi/tolpat/kuva/5050

© Janne Määttä 2004-2017