<< ^ >>

IMG_7051.jpg

110 kV Otanmäen eteläpuolelta löytyy hylätty sähköasema. Aidat ja kojeistot on paikalta purettu ja aseman alueella kasvaa melko pitkää puuta jo. Pohjoisesta tulevaksi on karttoihin vielä merkitty keskelle kolmaskin linja, mutta maasto kyllä näytti siltä, että varmaan viimeistään 10 vuotta sitten se on purettu pois.

Alueen linjajärjestelyitä on sen verran pyöritelty uusiksi, että mistään kartasta ei ilmene millään nykykytkennät. Tässä oikeanpuoleinen linja on selvä, suoraan Vuolijoen sähköasemalta Iisalmen Peltomäen sähköasemalle. Mutta vasen sitten.. Olisiko siinä ollut tuplalinja Otanmäen kaivoksen erottimelle, josta sitten linjat Nuojualle ja Tihisenniemeen? Nyt Fingridin kartta kertoo Otanmäen erottimelta tännepäin olevan linjanpätkän olevan Vuolijoki-Ruotanen (VJ-PIH), mutta sekin katkeaa tyhjänpäälle 5 pylvästä ennen tätä kohtaa.. Toisaalta kartassa samassa kohtaa menee linja Vuolijoen sähköasemalle sitten. Olisiko tämä linjan Otanmäen erottimelta erotettuna ja oikeasti sähkö kulkee vain Vuolijoelta Pyhäjärvelle. Kajaani, Otanmäki 22.07.2012
Kuvaaja: Janne Määttä
Sijainti: N 64.09535° E 27.11023° Karttapaikake Google Maps OpenStreetMap

22.09.2013 14:23 <calm> Sivulta 56 alkaen tuosta diplomityöstä näkyy löytyvän vaihtoehtoja uusimiseen tuolle linjalle. http://webhotel2.tut.fi/units/set/opetus/pdf%20julkiset%20dtyot/Makela_Tomi_julk.pdf

Olisiko tämä poistunut asema ollut VJ ennenkuin viereen rakennettu 400/110 kV:n asema lyhenteen ja linjat kaappasi. Ruotanen näyttää olevan Pyhäjärvellä ja PIH varmaankin on Pihtipudas. Mutta ei tämä silti selitä miksi tuo pätkä näkyy Fingridin kartassa niinkuin näkyy..
22.09.2013 22:56 <Ari> Aseman nimi oli Ryynäsjärvi ja se korvattiin vuosituhannen vaihteessa Vuolijoen asemalla. Ryynäsjärvellä johdot kytkettiin läpi ja ne päätettiin Vuolijoelle.

Otanmäen erottimelta etelään lähtevä Fingridin johto päättyy Kotasuon erottimella asiakkaan johtoon Vuolijoki-Pihtipudas joka siis kuvassa vasemman puolella. Ryynäsjärven ja Otanmäen erottimen välille on peruskarttaan jäänyt purettu johto.

© Janne Määttä 2004-2017