08.11.2011 20:55
<Hartsa>
Asemalla sateliitti TV =) heh heh...
09.11.2011 14:42
<M. Asentaja>
Kaukokäytön varayhteys satelliitin kautta ?
09.11.2011 22:25
<Mikko Koho>
Eräs entinen Siemensin asiantuntija kertoi että maailmalla sateliittilinkit ovat melkoisen suosittuja. Syynä on siellä maanjäristysvarmuus. Maanjäristys katkoo valokuidut ym. kaapelit ja on vaikeampi korjata. Sateliittiyhteys on hidas, tiedonsiirtoviiveet ovat pidempiä jne. ja se aiheuttaa omat vaikeutensa. Voimalaitoksilla mm. joudutaan miettimään uudelleen että mitä tietoja ja minkälaisilla päivitysväleillä kaukokäytön valvomoon halutaan ja mitä valvomon pitää päästä ohjaamaan. Teknisesti yhteys ei siis ole yhtä "hieno" mutta käyttövarmuus on paljon parempi.
09.11.2011 22:25
<VFV>
Kaukokäytön ensisijainen yhteys on sateliitin kautta.
23.09.2012 17:43
<Tiina>
Juu ei noista satelliittibiteistä kyllä mihinkään reaaliaikaiseen verkkosovellukseen ole tarkoitettu. Siitä pitää huolen yli 1000 ms viiveaika ja surkeat nopeudet.
24.09.2012 14:19
<Mikko Koho>
Jos noista "sateliittibiteistä" haluaa käytännön esimerkin niin en tiedä onko havaintoni pelkkä kuvitelma vai faktaa: Imatralla koskinäytösten luukkujen avauksen ajoitus on huonontunut sen jälkeen kun laitos meni "lautasen perään." Joku älykkö kun on keksinyt että näytöksissä pitää soittaa musiikkia ja monen monta kertaa yleisön seassa olleena on tullut tehtyä sellainen havainto että kun homma on valmis niin aikoinaan puhelimessa oleva saattoi laittaa musiikin soimaan ja kun soi niin huikkasi valvomoon että luukut voi avata. Nyt useasti odotellaan että vesi alkaa tulla ja sitten vasta painetaan "play."
04.05.2014 04:02
<Mikko Koho>
Mikäs muuten noissa sateliittijutuissa voisi olla syynä siihen että, viimeisimmän kuuleman tiedon mukaan, Imatrankoskea juoksutettaessa menee n.20s siitä kun Espoosta annetaan luukujen ajo-ohjelmille käynnistyskäsky siihen kun konehuoneessa lähtee koneisto käyntiin? Signaalin käyminen tuolla ekvaattorin päällä vie jonkun sekunnin kymmenyksen, pieni hetki menee ehkä siihen kun tieto ehtii lautaselta kontaktorille mutta mikä muu syy sitten voisi olla selittäjänä?
Onko noissa ollut tapana järjestää ns. kiertokysely/käskytys eli valvomo kysyy joka laitokselta vuorollaan tiedot ja laittaa takaisin omat "terveiset" (lisää tehoa, muuta jännitteensäätäjän asetuksia jne.) ja kun rinki on mennyt loppuun niin homma alkaa alusta vai mikä järjestely noissa on hoitaa että kun ollaan samalla up/downlinkillä ja taajuuksilla niin ei synny sekasortoa siitä että kaikki huutavat toistensa päälle?