<< ^ >>

P1300071_publ.jpg

400/230 V EI NÄIN! Varma tapa tehdä kiukutteleva vikavirtasuoja tyytyväiseksi ja tappaa joku. Tämä viritelmä löytyi eräänä kesänä uppopumpusta joka hoitaa/hoiti erään ihan muualla sijaitsevan louhoksen kuivanapitoa. Pumppua oli ensin ammuttu kuution kivellä jolloin se vaurioitui. Koska varaosat kyseiseen pumpputyyppiin piti tilata ulkomailta, kävi asentaja paikanpäällä arvioimassa vahingot ja tekemässä pikakorjauksen. Viikko sen jälkeen olivat osat perillä ja louhoksen tuotantotilanne sellainen että pumppu jouti korjaukseen. Kytkentä oli ilmestynyt viikon aikana ja eristetty huolellisesti eristysteipillä joita purkiessa oli vähän samanlainen tilanne kuin vanhassa jäynässä jossa lahja on paketoitu niin että pienempi paketti paketoidaan aina suuremman sisään ja välit täytetään styrox-murulla. Jo ensimmäisenä löytyneet vaihejohtimet olivat näky sinänsä ja kaiken "kruunasi" tuo KEVI-löytö.. Tapauksesta ei ilmoitettu TUKESille mutta huoltoraporttiin kirjoitettiin selkeästi maininta löydöstä ja pumppua vietäessä tehtiin tiettävästi selväksi miten vaarallinen korjaus oli tehty. Jossain 30.01.2011
Kuvaaja: Mikko Koho

07.02.2011 12:20 <Jouko> Suojamaalla ilmeisesti pelkkä "abikoliitin", kun muilla on puristettu jatkosholkki? Miksi siis irrotettava liitin eikä kiinteä?? Kuka lie hölmönä maanantaipäissään tehnyt... Onkos tuossa roikassa ollut Nollaa muuten ollenkaan?
07.02.2011 15:04 <Mikko Koho> Nolla on tarpeeton koska kyseessä on kolmivaihemoottorin syöttö. Muuta tietoa en viitsi antaa jotta asiakas ei paljastu.
07.02.2011 19:27 <Jouko> Juu juu, että tämä on siis vesipumpun kiinteä liitosjohto, kun pohdin tätä aluksi metritavarana..
07.02.2011 19:42 <Pekka> Jos kerran vain pumppu oli vaurioitunut ja pikakorjattu niin miksi sitten johto oli pitänyt katkaista ?
07.02.2011 20:53 <Mikko Koho> Sitä ihmeteltiin todella, kyse oli asiakkaan virityksestä. Kun kaveri kävi paikan päällä niin johto oli ok, sitten kun pumppu tuli pajalle niin viritys oli tehty..
16.04.2011 20:43 <Lineman> Jos Mikko nyt tuon kumiroikan nollasta kerrot enemmän, niin kaikki varmaan jo arvaavat "asiakkaan" identiteetin :D Louhintatyö ja vedenpumppaus vihjaakin jo vähäsen ;D
16.04.2011 22:15 <Mikko Koho> Lineman: kyllä, mutta noita louhoksia on vähän siellä täällä ;)
16.04.2011 22:48 <Mikko Koho> Ja noiden asiakkaiden omien viritelmien takia eräs öljy- ja kaasupoltinasentaja sanoi että hän ei edes ota maatilojen viljakuivureiden ym. poltinten asennustöitä vastaan. Sieltä on löytynyt niin mielenkiintoisia virityksiä että kun hänellä on velvoite tehdä jokaisesta tekemästään työstä viralliset paperit niin hän ei halua olla tilanteessa jossa kohteen palaessa omistaja esittää että se ja se on tehnyt asennukset ja asiakkaan omat "patentit" menevät hänen vastuulle..
26.04.2011 21:27 <J.J> Muistelen että samantapaisen jatkoksen tein pari kesää sitten loma-asunnolle uuteen 3x1,5* jatkoroikkaan, jolla viedään virtaa kaivon pumpulle. Aina syksyllä kerään roikan kiepille ja keväällä taas maahan/kallioille levittelen. Silloin pari kesää sitten kaivoin tienalitusputken, kun sillä paikalla oli roikka vaurioitunut pahoin jonkun menopelin yliajon johdosta. Duunasin töpselin ja pistorasian siihen jatkokseksi ja vedin johdon sinne putkeen. Ei mennyt puoltakaan päivää kun vikavirtasuoja alkoi oikutella, joten jatkoroikan tarkastuksen jälkeen ilokseni huomasin tienalitusputken olevan täynnä sulamisvettä. "Vedenkestäväksi" markkinoitu pistokejatko oli imaissut vettä sisuksiinsa putkesta ja myöhemmin kesän mittaan sama toistui aina kun satoi.. Myöhemmin sitten tein veden pitävän jatkon puristusholkeilla ja liimallisella sukalla siihen roikkaan ja hyvin on siitä kestänyt :D
Mietinnän alla on pysyvä maakaapeli käynyt, mutta varsin avokallioisesta alustasta johtuen se pitäisi joko peittää aivan h*lv*tin pitkällä teräskourulla kallioon poraten tai kerätä talveksi pois alueella toisinaan tapahtuvan ilkivallan ja/tai pöllimisien vuoksi... Ps. tämä on jo kolmas jatkoroikka sitten 2000-luvun alun :(

© Janne Määttä 2004-2017