<< ^ >>

1IMG_20181129_111454.jpg

230 V Hienosti on työmaan mestarit hoidelleet lämpimät lähdöt autoillensa... Vuodelta 2018. Hyvinkää, Vehkoja 29.11.2018
Kuvaaja: Ricu Pelkonen

29.11.2018 12:41 <Koomikko> On sentään maadoitettu.
29.11.2018 14:48 <Hartsa> Näppärää ei oo löytynyt joutavaa roikkakaapelia tohon.Täyttäähän tuo kaikki normit Vain sisäkäyttöön ;)
30.11.2018 21:10 <Make> Täällä päin on vähän vastaavaa jouluvalojen kanssa...
01.12.2018 11:41 <Keijo> No jos jotain positiivista löytyy niin on ainakin nippusiteillä kiinnitetty. Muutaman kerran olen asennuskeikoilla nähnyt vastaavanlaisia roikkia "kiinteinä" asennuksina, esim. eräässä talossa oli yläkerran tasanteelle lisätty pistorasia liimaamalla vastaavanlainen jatkoroikka seinään ja kumikaapeli oli naputeltu naulakiinnikkeillä seinään. Toinen tapaus oli 60-luvun kerrostalo, jossa oli erään asunnon parvekkeelle lisätty kiinteän asennuksen pistorasia. Syöttö oli vedetty 2-johtimisella kumikaapelilla ikkunakarmin läpi olohuoneen nurkassa olevalle pistorasialle. Kumikaapelin päässä 0-luokan pistoke ja pistokkeeseen merkitty oikea asento. Parvekkeen puolella kiinteässä rasiassa sitten nollaus... Mitähän lienee ollut sen henkilön päässä joka tuon oli tehnyt, ilmeisen vanha asennus kuitenkin oli kun roikassa oli vanhat värit musta ja harmaa. Vastaavanlaisia kiinteän asennuksen rasioita joita syötetään pistotulppajohdolla löytyy aina välillä mm. keittiöremonttien yhteydessä tai ulkotiloista, menevät tosin heti romukoppaan jos vaan minä satun paikalle.
01.12.2018 15:24 <muhentaja> Köyhän miehen jatkoroikassahan on jostain ties mistä purkutalosta peräisin oleva pinta-asennuspistorasia laudanpätkään kiinni ruuvattuna. Tällainenkin on tullut oikein pihin, ja oikeasti ei edes köyhän, isännän jäljiltä nähtyä.
Eräässä paikassa oli pihasaunan syöttö jatkoroikalla, jossa oli pistotulppa molemmissa päissä, kun ei ollut löytynyt sinne saunan päähän asuntovaunumallin seinärasiaa. Sekin oli oikein "tein itse ja säästin" mallin ratkaisu, kun olisi vissiin ollut aivan liian kallista vetää maakaapeli päärakennukselta saunalle ja teettää pihasaunan asennukset valtuutetulla asentajalla.
01.12.2018 19:17 <qwerty1> Se on vaan noissa maallikoiden omissa viritelmissä huono puoli, kun joku saattaa kuolla niiden takia tai sitten talo palaa. Eräällä työmaalla timpuri oli panelointia tehdessä katkaissut mmj kaapelin ja oli korjannut sen itse ilmastointiteipillä. Sitten kun kytkettiin sähköjä päälle niin ihmeteltiin kun valot välkkyy miten sattuu. No vika löytyi onneksi kohtuu helpolla, kun valaisimen kaapelin sai vedettyä katon sisältä teippijatkoksien kera. Eipä tullut timpurille mieleen sanoa, että kävi vahinko, taisi pelätä että oma urakka kusee jos joutuu kutsumaan sähkärin korjaamaan omia mokiaan. Eipä siinä järki päätä pakota jos tuommoisia pommeja jätetään asiakkaalle, pahimmassa tapauksessa olisi voinut tulipalo sattua, mutta onneksi oli vain muutama valaisin ryhmässä.
01.12.2018 21:05 <Make> Tuo pihasaunajuttu tuntuu olevan yleinen, kun Tukesin listalta löytyy ja olenkohan kuullut vielä jonkun eri tapauksen.
01.12.2018 22:46 <Koomikko> Maallikoiden virityksistä tulee mieleen yksi talo missä melkein kaikkia asennuksia oli viritetty enemmän tai vähemmän. Eteisen valonkytkimen virkaa toimitti kuorittu mmj:n pää, saunalla pistorasiaan oli kuvan jatkojohdon tapainen ja oli kytketty seinällä olevaan mmj:n päähän pyörittämällä päät yhteen eikä mistään eristeestä tai teipistä ollut tietoakaan kevi tietysti irti. Katoksessa pistorasia auton lämmitykseen oli nollattu vaiheeseen ja kaikki jatkojohdon oli kytketty ristiin vaiheen ja maadoituksen suhteen. Palaneita sulakkeita löytyi melkein ämpärillinen ja myöhemmin asennusta korjatessa selvisi keskuksen nollakiskon palaneen melkein poikki. Kaiken lisäksi talon kuparisen vesijohdot olivat jännitteiset aina kun pumppu kävi. Kaiken kaikkiaan on ihme ettei kukaan kuollut sähköiskuun eikä talo palanut.
01.12.2018 23:24 <Jouko> Samanlaiseen sisäjakajaan kuin kuvassa oli yhdellä työmaalla takavuosina töpselit sulaneet kiinni. Muutaman metrin 3x1,5mm muovijohdon perässä oli 5-8kW jatkuvaa kuormaa sähköpatterien ja lämpöpuhaltimien muodossa. Johtokin kävi varsin kuumana..

© Janne Määttä 2004-2017