<< ^ >>

DSC_0372.JPG

230 V Sähkösuunnittelija ja arkkitehti eivät ole olleet ihan kartalla tilan kalustuksesta ja käyttötarkoituksesta. Fysioterapian huoneessa on nimittäin vaijerivalot, vaikka siellä pallot lentää ja jumppakepit heiluu. Kaappien päällisetkin saavat osan tästä loisteliaisuudesta.
Valaisimet ovat Glamox Luxo - led valaisimia dali värilämpösäädöllä. Vuodelta 2018. Jossain 15.06.2018
Kuvaaja: Ricu Pelkonen

15.06.2018 22:46 <Make> Vähän taitaa mennä uusiksi...
16.06.2018 13:08 <qwerty1> On kyllä niin tuttua, yhen kerran laittelin tekniseen tilaan sähköjä mm. turvakytkimiä sovituille paikoille niin putkimies oli laittanut omat putkensa suoraan turvakytkimen eteen, vaikka tilaa olisi ollut ylä- ja alapuolella. Kytkintä pystyy käyttämään vaivalloisesti mutta jos tarvitsee joskus avata huollon tms. takia niin joutuu purkamaan kupariputket edestä :D Eikö tuossa tilassa valaisimien vaijereita voi vain lyhentää niin olisivat ylempänä? Tuo yksi valaisin valaisee enimmäkseen tuota komeron yläosaa.
16.06.2018 22:42 <Make> Noissa on vielä tuo yläpuolen epäsuora valo. Miltähän näyttää, jos olisivat ihan katon rajassa?

Jossain asuntomessuilla oli kai pesuhuoneen kattospotti osunut suoraan sellaisen ison kiinteän suihkusuuttimen yläpuolelle. Jossain lehdessä aikoinaan näytettiin.
17.06.2018 00:47 <Hartsa> No onneks tuo Sprinklerin suutin on vähän ylempänä Mutta pallo osu ja ampulli hajoo niin voi tulla ves vahinkoa !! Suoja ehottomasti
17.06.2018 06:43 <Mikko Koho> Paikalliselle urheilutalolle tuli aikoinaan automaattinen palohälytys kun pallo osui tunnistimeen.

Eräs teollisuuslaitoksen varasto oli aikoinaan sprinklattu, ja hyvä niin kun sisältö oli hyvin palavaa materiaalia, mutta toteutus jätti toivomisen varaa. Trukkikuski jos ajoi kuormalavan 10cm huti niin se osui sprinklerpäähän. Kerran näin kävikin. Alussa oli lauennut palohälytys ja sprinkleristä oli tullut pieni vesinoro. Siinä vaiheessa, kun dieselpumput olivat lähteneet toimimaan, sprinklerkeskuksen painemittarit olivat tapissaan ja vettä oli suihkunnut kuin viimeistä päivää. Palokuntaa oli odottanut ilmoitinkeskuksella yli parikymmentä hälytystä kun jokainen paineisku, pumpun käynnistyminen ym. tapahtuma antoi omansa. Kyseisen paikan toiminta on muuttunut enkä tiedä miten se on yleensäkään vaikuttanut sisätiloihin.
18.06.2018 20:33 <Make> Liikuntasaleissa näkee suojahäkkejä ja pleksejä monenlaisilla laitteilla. Rakoihin kuitenkin jää joskus palloja kiinni. Valaisimissa on monesti tiheä, tukevannäköinen ruuturitilä.
22.06.2018 17:29 <RicuP. > Sprinkulasta tulee yllättävän paljon vettä jo pienessä ajassa.

Muistan vanhassa koulussani olleen juurikin semmoiset korit ulosmenovalojen päällä. Niihin jäi tehokkaasti sulkapallot kiinni. Katon ruuturitilällä suojatuista loisteputkivaloista eräälle koripallo oli liikaa. Ritilä ja yksi putki tuli ryminällä alas.
Toisessa 1980 - luvulla rakennetussa koulussa oli ulosmenovalo kuutioiden edessä paksut kirkkaat pleksiset kaaret. Pistorasiat ja painikkeet oli asennettu betoniseinään valun yhteydessä tehtyyn n. 5cm syvennykseen.

© Janne Määttä 2004-2017