08.10.2017 14:44
<Mikko Koho>
Mobiilina kun laittoi niin tuli näemmä kahteen kertaan.
12.10.2017 01:40
<-"->
On siinä asujalla miettimistä, hankkiiko jätevesijärjestelmän, boksin, paneelit vai säästää koko ajan nousevaan kiinteistöverolaskuun."
12.10.2017 10:42
<Mikko Koho>
Jos itse olisin päättämässä niin antaisin hintojen ohjata koska poliittisesti tehdyt päätökset eivät ole oikein tässä asiassa toimineet. Yösähkölle sille sähkön tuntihintojen mukaan kuuluva arvo ja, jos ne piikit ovat järkyttäviä, niin antaa taloudellisten faktojen hoitaa tehtävänsä.
Tuulituen suurin heikkous oli siinä että se mahdollisti jätteen tuottamisen verkkoon koska negatiivisetkin sähkönhinnat olisivat tuen ansiosta olleet kannattavia. Mikäli ehdoissa olisi ollut rajaus sähkön minimihinnasta, esimerkiksi se että tuottojen pitää olla vähintään omakustannehinta, niin tilanne olisi ehkä ollut toinen.
Kymijoen pääuoman laitoksissa on muuten sellainen heikkous että luvat eivät salli vuorokausi- ja viikkosäätöä ja rakennusastekaan, eli huippuvirtaaman ja keskivirtaaman suhde, ei mahdollistaisi kunnollista säätöajoa. Tilannetta yritettiin 1980-luvulla korjata mutta Koskiensuojelulaki tuli väliin. Hiilidioksidivapaata kyseinen sähkö kuitenkin on ja hyvä saavutus sekin.
12.10.2017 11:46
<calm>
Onneksi tähän on varautunut ennakkoon ja lämmityskuormien ohjaus on jo minuuttikohtaisesti säädettävissä. 22-07 yösähköllä säästäminen varaavan lattialämmityksen kanssa on vähintäänkin huijjjausta, kun sillä oletuksena lämmitetään ihan liikaa ihan liian kauan. Esimerkiksi näillä tämän syksyn 2-10 asteen ulkolämpötiloilla on riittänyt ihan hyvin, että varaus (lämpötilan nosto) on päällä vain 04-06. Lähinnä tällä on tullut vasta asumismukavuutta parannettua, mutta kyllähän se pörssisähkön kanssa muutenkin hyvin yhteen sopii.