<< ^ >>

DSCN0986_publ.JPG

"Fortumin brändi-identiteetti heijastaa pyrkimystämme vastuullisten valintojen tekemiseen niiden pitkäaikaisten tarpeiden täyttämiseksi, joita kanssamme toimivilla ihmisillä ja yhteisöillä on."
http://www.fortum.com/fi/konserni/brandi/pages/default.aspx
Mitähän mahtaa museoihmiset sanoa kun osa Suomalaisen yhteiskunnan historiaa meni romuksi? Kaikkea ei toki voi säästää mutta olisivat edes pyörät säästäneet joka koneesta.. Vuodelta 1929. Imatra 24.03.2014
Kuvaaja: Mikko Koho

24.03.2014 20:46 <Hartsa> Romuraudalla hinta kohallaan kun silpuksi menee......
24.03.2014 20:58 <Mikko Koho> Romun hinta riippuu pitkälti sen laadusta. Jollekin masuuniterästä tekevälle tehtaalle ei välttämättä ole niin väliksi jos konvertterin jäähdytysromu on vähän sinne ja tänne, hiiltä ym. aineita on jokatapauksessa niin paljon jo masuunista tulevassa sulassa että vaihtelu tasaantuu käsittelyn aikana. Pääasia on ettei ole kuparia ym. ns. hankalia metalleja mukana, niitä kun et saa sieltä sulasta mitenkään pois. Sen sijaan sähkösulatuksessa voi olla hyvinkin tarkkaa mitä sinne valokaarien alle menee, etenkin Suomessa kun bulkin teko ei kannata vaan pitää erikoistua vaativampiin lajeihin. Esim. Ovakon Imatran romupiha näyttää ulkopuolisen silmin kuin kolmas maailmansota olisi vieraillut siellä mutta asioista perilläoleva voisi hyvinkin sanoa mitä laatua on missäkin kasassa.
Ja ainakin ennen samaisella tehtaalla oli vuorossa yksi mies jonka ainoa tehtävä oli rälläköidä jokaisen valmiin tangon päästä pieni kipinäsuihku. Harjaantunut silmä pystyi heti sanomaan jos nippuun oli eksynyt väärää tuotetta.

© Janne Määttä 2004-2017