<< ^ >>

IMG_7503.JPG

400 kV Fingridin Espoon sähköaseman 400 kV:n kenttää. Oikeanpuoleisin linja Inkooseen, keskimmäinen Vantaan Tammistoon ja vasemmanpuoleisin Hyvinkäälle. Espoo, Järvikylä 03.09.2005
Kuvaaja: Janne Määttä
Sijainti: N 60.20454° E 24.55315° Karttapaikake Google Maps OpenStreetMap

11.03.2013 08:52 <calm> MOT on aikeissa kertoa kuinka Suomi lamautetaan. Tässä taitaa olla enemmän todellisuuspohjaa kuin tuossa Ylen uutisessa. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288547187635.html
11.03.2013 21:03 <calm> Alussa kamalat pelottelut ohjelmassa oli, mutta kyllähän se loppupuoli sitten melkolailla pelkkää asiaa oli. Taisi tämäkin sähköasema kuvissa vilahtaa. Oisko toinen paljon helikopterista kuvattu ollut Kirkkonummen Gesterbyn asema. http://calm.iki.fi/tolpat/?p=kuva&id=481
11.03.2013 21:15 <Mikko Koho> Kommentteja ohjelmasta jos katsoitte. Omani: asiasta tietävälle ei mitään uutta, hysteerikoille bensaa liekkeihin. Tai siis risuja, polttoaineenjakeluhan on sähkökatkon takia poikki.. (Hehee...) Ja inhimilliset virheet sivuutettiin täysin.
Mutta: keksiikö joku pöljä nyt sitten kokeilla tuota käytäntöön? Historiassahan on lukuisia esimerkkejä tapauksista joissa joku on "avannut pään" ja muut tomppelit ovat seuranneet perässä. Esimerkkinä nyt vaikkapa VR:n makasiinien palo Helsingissä vuonna 2006. Perjantain tapahtumat innostivat jotakuta niin että kotipaikkakunnallani oli heti seuraavana maanantai-iltana VR:n vanha varasto tulessa. Olin silloin itsekin, silloisen harrastuksen kautta, sammutustöissä. Ja nyt kun ihan joku päivä sitten joku aloitti hätäjarruilla leikkimisen Helsingin metrossa niin pari pikkupentua seurasi sitten perässä. Voipi olla että jokusen viikon viikkorahat menevät.
No, täältä löytyy hyväkin esimerkki: kolme nuorta keksi joku vuosi sitten laittaa asetyleenipullon nuotioon ja seurauksena oli hemmetinmoinen paukku. Tempusta tuli tuomio vaikka syyttäjän ja oikeudenkin mielestä teko oli vahinko. Mutta oikeus yhtyi syyttäjän kantaan: vaikka teko oli vahinko niin tarvitaan tuomio ettei samanlainen pelleily jatku. Eikä se ole sen jälkeen jatkunut.
12.03.2013 11:08 <Hartsa> Ihan asiaa oli !! Kyllä minusta pitäisi varavoimaan satsata tärkeille paikoille enemmälti ja paremmin. Vesi ja lämpöhuolossa se on totta pumput sammuu niin sitten on vähän vaikeampaa ja tulee kylmä hanasta ei tule vettä.
12.03.2013 16:17 <Late> Saapas nähdä tuleeko sähköasemille tarkempi vartiointi jossain vaiheessa. Toimittaja ainakin päivitteli, että miten on mahdollista päästä sa:n viereen kuvaamaan kenenkään asiaan puuttumatta.

Jos aiheesta tulee pitempi meteli, on kieltämättä riski, että tolppakuvaajista aletaan tekemään herkemmin ilmoituksia poliisille potentiaalisina terroristeina. Erityisesti liikuttaessa muuntoasemien läheisyydessä. Suomalaisessa keskustelukulttuuriin kun kuuluvat reilut ylilyönnit.

Muuten ohjelma pysyi melkolailla asialinjalla. Varavoima on tarpeellinen jo muistakin syistä. Ihmettelen vain, miten maakaapelointia pidettiin ratkaisuna terrorismiongelmaankin. Kyllähän senkin tihulaiset pystyvät katkaisemaan jos halua on.
12.03.2013 18:26 <Jouko> Asiakommentti Latelta. Toivotaan että ko. ohjelma unohtuu herkkähipiäisiltä kansalaisilta ja tolppagallerian kartuttaminen saa jatkua nyt ja tulevaisuudessa rauhallisissa merkeissä.

Tässä kun muistelee niin taitaa pari-kolme kuvauskäyntiä olla että on tultu/käyty kyselemässä kuvaamisen tarkoitusta. Yksi oli mm. mustikassa ollut vanhempi naishenkilö, joka kyseli olenko pahanteon aikeissa (pelkkä kamera kädessä) kun etsin kuvakulmia Varessäikän muuntoasemalta ;-) Vrt. http://calm.iki.fi/tolpat/?p=kuva&id=5316
Onko muilla ollut vastaavia tapauksia jossa on käyty kyselemässä kuvauskohteesta?
12.03.2013 20:35 <Mikko Koho> Tuollaista ei muistu mieleen mutta toisinpäin kyllä, eli menin itse kysymään luvat ennen kuvaamista. Kyseinen kohde oli Simeoninkadulla missä on päiväkodin muuntamo ja kun tiesin että päiväkodilla, jossa itsekin yhden talven "lusin", voi olla oma kantansa kuvaamiseen niin ajattelin puhua ensin ja kuvata vasta sitten mikä oli sinänsä ihan fiksu teko.

Toinen oli sitten Kaukopään tehtaiden parkkipaikka. Tehtaan teollisuusvartija, minulle ennestään tuttu, tuli siviilinä vastaan autollaan ykkösportin parkkipaikalla ja morjesti. Myöhemmin tämä vartija oli tavannut isäni ja oli kysynyt "tiedättekö missä teidän poikanne oikein liikkuu?" "Tiedän, kuvaamassa sähkötolppia Kaukopään tehtaan luona." Vastaus oli ollut lyhyt ja ytimekäs "aha.."

Kerran tuli kyllä ihan toinen kuvio vastaan eli kävelin Imatran voimalan lähellä koskinäytöksen jälkeen. Seiskakoneen edessä oli siimat kireänä kalastajalla ja se herätti epäilyksiä että onko teko luvallinen. Ensinnäkin, yläkanavassa on kalastuskielto ja toiseksi, siihen aikaan laitos on mitä suurimmalla todennäköisyydellä miehittämätön ja kalastuspaikan piti olla sellainen että sinne ei kulunvalvonnan ohi pääse. Ei muuta kun soitto valvomoon ja joku oli käynyt puhuttelujen kera häätämässä luvattomat kalamiehet pois. Periaatteessa ko. paikkaan ei kenenkään täysijärkisen pitäisi päästä mutta kun kalastuspaikka pitää mukamas saada vapaasti valita niin terveyden tai jopa hengen riskeeraamalla se onnistuu.
12.03.2013 22:02 <Hartsa> Tai saksitaan aitaan reikä sekä mennään niin vaarallisista paikoista yli että... valssinrumpua pitkin on hyvä oikaista siitä kun putoo niin saa sanoa terve!!
12.03.2013 22:03 <Hartsa> Eivätpä kauheesti sanoneet varavoiman lisäämisestä mikä kannattaisi ottaa huomioon onhan noita myräköitä ollut -10 oli aika savotta....
13.03.2013 03:09 <Mikko Koho> Itsellä on ollut vähän periaatteena että siellä missä aktiivisemmin liikun on joko mahdollisen ohjauspaikan numero kännykässä tai ainakin tieto siitä millä haulla numerotiedustelu löytää oikean numeron. Ihan siltä varalta että jos näkee jotain epäilyttävää niin saa viestin perille ja vastuun pois omilta harteilta. Pari kertaa niihin on joutunut turvautumaan ja pari kertaa on käynyt niin että kun on yrittänyt saada yhteyttä niin vastauksena on ollut "numerovalintanne on virheellinen" vaikka tiedustelussakin on ollut sama numero mikä on yleisesti tiedossa. Esim. tuon vian ilmoittaminen oli lähes ylivoimaista: http://calm.iki.fi/tolpat/?p=kuva&id=5742
13.05.2022 21:23 <Hartsa> Ei liity tälle sähköas. Juttu mutta erottimet aukeaa la yönä klo 1 venäjän puolella.....

https://www.hs.fi/talous/art-2000008815842.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=promobox

© Janne Määttä 2004-2017