<< ^ >>

mellonmaki9_publ

- Mellonmäen entinen laskettelukeskus, toiminut suunnilleen 1970-2000-luvun alku.
Pilviä kohti käy kiipeäjän tie, kuvaaja tiukasti maanpinnalla, kamera tolppaa vasten ja alimmat tikapuut muutaman metrin korkeudessa niin että kiipeämään lähtö ei tapahdu vahingossa. Imatra 16.01.2012
Kuvaaja: Mikko Koho

10.09.2012 20:13 <Mikko Koho> Tuli tänään kuultua sellainen asia että jos se on tosi niin Karpolle olisi töitä jos olisi vielä työelämässä. Korkealla työskenneltäessähän on käytettävä asianmukaisia putoamissuojaimia jne jne.. Ja nämä suojaimet on tarkastettava käyttäjän toimesta aina ennen käyttöä ja tarkastajan toimesta määrävälein. Mutta noissa määräaikaistarkastuksissa tuleekin sitten mielenkiintoinen asia: Suomen laissa kyllä lukee että tarkastuksen saa suorittaa siihen pätevä henkilö. Mutta toisin kuin vaikkapa sähköurakoinnissa, putoamissuojatuotteiden kohdalla ei missään ole määritelty että mikä on riittävän pätevä toteamaan tuotteiden turvallisuuden! Laissa on kuulemma selkeä porsaanreikä joka johtuu siitä että Työterveyslaitos, jolle asia viranomaisen puolesta kuuluu, omisti tai omistaa vieläkin alan yrityksen mutta noissa akredioinneissa kun pitäisi olla tietenkin se että luvan myöntäjä ei saa olla missään taloudellisessa intressissä niiden kanssa joille lupia myönnetään. Tuo homma laskettiin aikoinaan leviämään käsiin ja nyt sitten aletaan olla vaikeuksissa mm. vakuutusyhtiöiden kanssa.
Nyt ollaan siis tilanteessa että joka merkille pitää määräaikaistarkastajan hommata valmistajan lisenssi ja tarvikkeet, n.300 000¤/valmistaja..
10.09.2012 20:24 <Hartsa> Esim suojalaitehan kouluttaa suojantentarkastajia yrityksiin ja se suoritettava hyväksytysti..joku todistus tulee
10.09.2012 20:34 <Mikko Koho> Mutta onko se lain edessä pätevä jos joku tulee alas suojaimen käytöstä huolimatta? Sitä on kuulemma vakuutusyhtiöt alkaneet kyseenalaistaa. Jos teetätät vaikkapa turvakiskojen tarkastuksen epäpätevällä tarkastajalla niin vastuu menee teetättäjälle.

© Janne Määttä 2004-2017