<< ^ >>

IMG_0454.jpg

2x110 kV Savilahden sähköasema ja läpimenevä linja vapaaseti seisovissa pylväissä. Kuopio 24.05.2008
Kuvaaja: Janne Määttä
Sijainti: N 62.89312° E 27.64249° Karttapaikake Google Maps OpenStreetMap

29.08.2013 22:55 <<ode>> Tässä kuvassahan käy niin, että tuossa vasemmanpuoleisessa pylväässä kahdeksan ylintä johtoa jatkavat Kuopion ja Siilinjärven kautta Alapitkän sähköasemalle. Kolme alinta johtoa sen sijaan menevät Männistön muuntoasemalle. Sitten oikeanpuoleisessa pylväässä kaikki 11 johtoa jatkavat etelään. Jos halutaan laskea sähkölinjojen lukumäärä, niin onko tässä kuvassa siis kolme eri sähkölinjaa, vaikka oikeanpuoleisessa pylväässä jatkuvat samat johdot kuin Alapitkälle ja Männistölle menevissä linjoissa?
01.09.2013 09:22 <Late> Kuvassa näkyvillä ovat johdot Alapitkä-Iloharju, Savilahti-Iloharju sekä Savilahti-Männistö. Kuvassa myös Savilahden sähköasema, jolla Männistöön menevä johto käy. Iloharjun sähköasema jää kuvaajan selän taakse.

Johdoista sen verran, että pylväissä ylinnä olevat kaksi johtoa ovat ukkosköysiä, joiden tehtävä on suojata varsinaisia siirtojohtoja ukkoselta. Varsinaisissa siirtojohdoissa on kullekin kolmelle vaiheelle omat johtimensa, joten kuvan pylväissä olevat loput johtimet jakaantuvat kahdelle linjalle. Iloharju-Alapitkä johdossa tuplajohtimet kasvattamassa siirtokykyä, Iloharju-Savilahti-Männistö johdossa vain yksinkertaiset johtimet.

Tiivistettynä kuvan pylväissä on vain kaksi linjaa, joissa kussakin kolmet johtimet(niput) ja ylinnä ukkosjohtimet. Pitkä selvitys, mutta toivottavasti selvensi asiaa.

© Janne Määttä 2004-2017