<< ^ >>

Dsc00450.jpg

20 kV Linjan uusinnan jäljiltä jää harmittavan paljon tavaraa metsään, ei ainakaan edistä asiakastyytyväisyyttä. Näistä annetaan palautetta usein, kokonaisia pylväsrakenteita harvemmin löytyy, mutta pienempää sälää sitäkin enemmän. Joskushan pylväitä jätettiin tarkoituksella maastoon muajusseille, nykyään luovutuspolitiikka on hankalempaa. Vuodelta 1972. Kuopio, Rytky 14.03.2007
Kuvaaja: Tomi Kyhyräinen

10.01.2008 16:00 <RST > Urakalla tehdään, kiire kiire...
11.01.2008 21:53 <Asentaja> Kiireen tuntua hommissa usein on, mutta niin kiire ei saisi koskaan olla ettei ehdi tehdä työtään loppuun. Kyllä "roippeet" täytyy maastosta kerätä tarkkaan ja tarpeettomiksi käyneet harukset kaivaa pois.
Meillä päin tilaaja (PKS)ei ota työtä vastaan ennen kuin työmaalta on vanhat pylväät, johtimet yms. siivottu pois.
17.01.2008 09:59 <Tomi> Isommilla työmailla kyllä suoritetaan vastaanottotarkastuksia, ja urakoitsijan työstä vastaavatkin taitaa nykyään aika ahkeraan vierailla työmailla, sieltä rojut kyllä häviää, mutta sitten jos on yksittäisiä pylvään vaihtoja, tms. pienempiä töitä, niitä ei kukaan käy järjestelmällisesti tarkkailemassa.

Kohta lehmä syö eristimen ja alkaa sen jällkeen vaatimaan että haluaa hoitaa hommansa jatkossa posliinipytyllä - kun on kerran makuun päässyt...:)
27.09.2014 21:25 <qwerty1> Kun sähköyhtiö purkaa linjojaan tai tekee muutostöitä, niin ovatko maastoon hylätyt linjatarvikkeet sähköyhtiön omistuksessa vieläkin? Tänäänkin kävin katsomassa puretun pylväsmuuntajan luona, kun linja oli seuraavasta pylväästä muutettu maakaapeliin. Vanhan muuntajapylvään alle oli jätetty harusvaijerit ja -eristimet, rullaeristimet, pylväsvarokekytkimet, kahvasulakkeet, orret, vaijerierottimen kahva ja eristinkiinnikkeet. Jotenkin ei anna oikein hyvää kuvaa sähköyhtiöstä, kun muuntaja purettiin jo viime vuonna pois ja kaikkia romppeita ei jakseta viedä pois metsästä. Jätetäänkö ne sinne kiireessä, vai annetaanko niiden olla "löytäjä saa pitää" periaatteella?
28.09.2014 09:07 <Jouko> Jos on ollut isompi saneeraustyömaa, niin yleensä jälkeenpäin kuorma-auto kiertää kartalle merkittyjä paikkoja niitä keräilemässä. Jälkikäteen siksi että saadaan lava täyteen useista romukasoista ja ei tarvitse useasti ajella sinne maakunnan toiselle laidalle. Jos romppeet seisoo pitkään, esim. vuodesta toiseen niin sähköyhtiötä voi puhelimitse muistuttaa asiasta. Jos vaikka hienon lasieristimen löydät romukasasta niin pidä se. Romulavallehan se muuten mennee muiden mukana.

© Janne Määttä 2004-2017