<< ^ >>

IMG_20220318_164507.jpg

230 V Taukohuoneen kytkinyhdistelmä hieman muuttui. 1-kytkimen tilalle tuli "kaikki pois" -painike ja 1- ja 5- kytkin yhdistyi 1+1+1 kytkimeksi. Vuodelta 2022. Hyvinkää, Vehkoja 18.03.2022
Kuvaaja: Ricu Pelkonen

05.04.2022 19:24 <RicuP. > Tuohon tulee vielä testiin Impressivo 1x suko + 2x USB-A pistorasia.
05.04.2022 21:16 <Make> Ilmeisesti on puhelimien latauspiste suunnitteilla.

Taustan valaisimelle on ilmeisesti käynyt joku vahinko.
06.04.2022 20:34 <RicuP. > Näin on. Noissa USB rasioissakin on jotain toimitusvaikeuksia, kun pelkkää 3A mallia ilman sukoa ei ollut hyllyssä kuin yhdellä tukulla ja sekin monta kymppiä kalliimpi.

ABB on näköjään lopettanut kojerasia vahtijussit ja korvannut ne kokonaan 'mukavuuskytkimillä', mikä on kyllä päällepäin paljon nätimpi ja fiksumpi, joskaan ei niin suorituskykyinen.
Markkinoilta on lähtenyt myös lähestymiskytkimet, joita vielä hetki sitten kampanjoitiin hygienisenä kytkimenä. Pohjautuivat kai samaan vanhaan releinserttiin. Häipyneet on myös kojerasia radiot, valkoista Impressivo settiä lukuunottamatta, sekä Kosti moottorisäätimet ja ruuviliittimelliset 2-os Jussi, Kosti ja Product mallit.
Sen sijaan tuo Mattamusta näyttää olevan nyt joku muotiväri, kun kaikkia erikoisempiakin vekottimia saa sillä sävyllä ihan keskuksista voimapistorasiaan ja valaisinkanteen.
06.04.2022 20:40 <RicuP. > Valaisin on varmaan saanut kipeää kun tuolla käytävän päässä tehtiin IV koneen uusintaa.
06.04.2022 21:34 <Make> Kauppiaat haluavat tietysti kiinteät ledit kiinteillä tunnistimilla...
Mahtaako muihinkin loppuneisiin tuotteisiin vaikuttaa komponenttipula.
Mustia voimapistorasioita olisi kerran tarvittu. Oli vaan todella pitkä toimitusaika niin ei otettu.
06.04.2022 23:36 <RicuP. > Kyllä mun mielestä erillinen tunnistin katossa on aina paras jo sen sijoituspaikan ja valaisinvalinnan vapauden vuoksi, mikä on ehdoton hyvän lopputuloksen kannalta. Johonkin vessaan tai pesuhuoneeseen voi laittaa sisäisellä tunnistimella, tai saneerauskohteeseen, jossa ne on ihan käteviä rinnan kytkettynä. Mutta jos on jotain muitakin ohjauksia tai vaikka himmennys, niin pitää se erillinen olla.
Tässä meidän töissä uudisrakennuksessa on kaikki WC tunnistimet seinämallia. On kyllä kätevä saneerauksessa, mutta kyllä laittaisin erillisen kattoon aina kun on mahdollista.

Juu, en tiedä mikä on nuo kojeet vieny. Ei mitään mainintaa missään uutiskirjeessäkään ollu. Kaikkia turhia kojeita kuitenkin löytyy, kuten hehkulamppusäätimiä, D, puhelin ja Din liitäntöjä joita ei kukaan enää käytä missään.. Sen sijaan impressivon 45 ja 55mm sovitteet puuttuu vieläkin, vaikka niitä on jo vuosikausia toivottu.
07.04.2022 21:36 <Make> Sen vaan olen havainnut, että melkein jokaiseen rappukäytävään tungetaan nyt Airam Lumi:t. Eli kiinteät ledit kiinteillä tunnistimilla. Vähemmän yllättäen välillä näkyy päälle jääneitä ja seinällä oleva taas mukavasti syttyy juuri silmien edessä. Olisi liian helppoa vaihtaa vaan painikkeiden tilalle tunnistimet...

Ehkä noita turhia kojeita uhkaa jäädä varastoon ja niitä kaupataan pois. Eräässä ravintolassa kuulemma on vieläkin lähinnä hehkulamput. Sinne tehtiin keskus, johon tuli himmentimet. Tarjottiin jotakin ledeille tarkoitettua, mutta halusivat tehokkaammat...
07.04.2022 22:00 <RicuP. > Lumissa olen havainnut semmoista vikaa, että Led listat lähtee itsekseen irti ja jää kuvun päälle makaamaan.
Rio mallit on toimineet muutaman vuoden kaverin portaikossa, paitsi että pari on vaihdettu Lumiin ja ala-aulan tutka välillä värisytti valoja kunnes pimahti kokonaan. Sitten korjasivat niin, että kaikki valot on 24/7 päällä.
Käytävät on vielä tehty niin, että kaikki valaisimet toimii erikseen, eli melkoinen välke käy kun kävelet muutaman kerroksen..

Vissiin kaikki tunnistimet saa syöttämään myös pulssia eli käyvät porrasvaloautomaattiin. On myös ilman nollaa toimivia malleja
08.04.2022 21:24 <Make> Lumia on kai monenlaisia. Minullakin on yksi, jossa on iso piirilevy ledeineen välikannessa. Ei kai se voi irrota. http://calm.iki.fi/tolpat/kuva/9139 Tuollaisia yksittäin toimivia ne taitavat yleensä olla.

Kerran joku valitti, että meidän keskuksen kontaktoreissa on vikaa, kun ne napsuvat itsekseen. Vika tuntui oudolta, mutta annettiin takuuna uudet. Myöhemmin kuultiin, että liiketunnistimessa olikin juuri joku pulssitoiminto päällä.
11.04.2022 23:32 <RicuP. > Näissä Lumissa on semmoinen Led lista rungon reunassa joka kiertää rungon ympäri. Eli ledit valaisevat poikittain valaisimen sisällä. Listat on vaan painettu rungon ja muovitolppien väliin.

Joskus voi unohtua säätää tunnistimet. Monet on tehtaalta tullessa testiasennossa joka on tyyliin 1sec pitoaika. Sitten kun sen jälkeen kävelet oikein säädetyn tunnistimen kohdalle, voi luulla äkkiseltään jotain syötön vikaa..
13.04.2022 21:02 <Make> Ilmeisesti Lumista on myöhemmin tehty -yllättäen- halvempi versio. Tuolla on myös melkoista juttua: https://valoram.fi/blogi/porraskaytavan-valaistus-uusiksi-taloyhtiolle-hyotya/

© Janne Määttä 2004-2017