<< ^ >>

Lau_0107.jpg

4*20 kV Kuhankosken rakenteilla olevan uuden voimalaitoksen yläkanava työn alla. Laukaa, Kuhankoski 04.04.2021
Kuvaaja: Mikko Kärnä
Sijainti: N 62.37572° E 25.94859° Karttapaikake Google Maps OpenStreetMap

22.04.2021 15:24 <Hartsa> Kuvasitko mikko enemänkin tuolta kuvia ??
22.04.2021 22:45 <Koomikko> Jotain tuli räpsittyä, on vain aidattu niin laaja alue ettei oikein kunnon kuvia saanut, jotain kuitenkin tulee vielä.
15.07.2021 22:35 <Mikko Koho> Ei liity kuvaan, mutta louhintaan kumminkin.

"Ja sitten hieman kevyempi lopetus. Allekirjoittanut kaivoi kanaalia ja isänsä panosti tarpeen mukaan kenttää vesijohto- ja viemärityömaalla 70-luvun lopulla. Harjanvarrella dynamiittia reikään ja nalleja sarjaan. Mentiin aika lähellä maataloja. Muutaman reiän ja kanaalin pohjaan osuneen kalliohuipun räjäytyksen jälkeen erään talon isäntä tuli sanomaan, että sähköt meni torpasta. Otimme puhelinsoiton sähkölaitokselle ja pahoittelut päälle.

Ehdittiin jo tehdä toinen pieni ampu ennen avun saapumista. Taas isäntä harppoi paikalle ja pyysi peruuttamaan avunpyynnön. Sähköt kun tuli takaisin. Pyysi virnistellen pitämään räjäytysten määrän parillisena."

https://koneporssi.com/blogit/ampu-tulee-palaa-jo/
03.08.2021 16:16 <Mikko Koho> Sillä rajallisella ja vähäisellä tiedolla, jota allekirjoittaneella louhinnasta on, ja sillä elämänkokemuksella ja asioihin perehtymisellä, jota viime vuosina on tullut, olen todennut, että ihmisen mieli on vertauskuvallisesti kuin avolouhos. Vaikka kuinka huolellisesti tutkisi louhittavan kallion ja valmistelisi louhintakentät viimeisen päälle, niin ikinä ei voi ennen napin painamista varmasti tietää, että miten kyseinen kenttä käyttäytyy. Vaikka kuinka yrittäisi, että kaikki menisi hyvin, niin tarvitse olla kuin pieni halkeama tai muu epäjatkuvuus, joka on jäänyt porareikien väliin jäädessään huomaamatta, niin kentän käyttäytyminen muuttuu heti. Ja vaikka kuinka monta kenttää olisi laukaissut onnistuneesti, niin koskaan ei voi tietää, milloin hyvä tuuri loppuu. Vielä laukaisun jälkeenkin kentän sisään on voinut jäädä laukeamatonta räjähdettä, joka aiheuttaa omat riskinsä, kivet voivat lähteä vierimään ja niin edelleen.
Ihmisen mieli toimii vertauskuvallisesti ihan samalla tavalla. Aina kun tunteet, ajatukset ja keho toimivat, niin koskaan ei voi tietää lopputulosta etukäteen.

© Janne Määttä 2004-2017