<< ^ >>

bj1.JPG

230 V Tässä on ilmeisesti samanlainen Busch-Jaegerin pistorasia kytkimellä: http://calm.iki.fi/tolpat/kuva/9851 Logo on melkein joka osassa.
Kytkin on kai sama kuin valokytkimissä, mutta on 2- napainen. Nuppi ainakin puuttuu tästä yksilöstä.
Tulpan reikien edessä on outo upotus, voisiko siinä olla joku nupista ohjattava läppä? Ainakaan itse rasian läpässä ei kai ole mitään lukitusta.
Pientä ylikuormitusta on ollut joskus, kun tuo tulppa oli sulanut tähän kiinni. Kuopio, Männistö, ratapiha 09.07.2018
Kuvaaja: Niko Pajunen

09.07.2018 21:53 <RicuP. > Melkoinen rakenne on kyllä. Tuossa reikien edessä on kai ollut joku liuska, joka väistää kytkintä käännettäessä. Siksi kai nuo reijätkin on noin päällekkäin. Liekö ollut naula sulakkeena sitten. PE kontaktit on lämmenneen näköisiä. Kytkin on eri ainakin niissä BJ:n vehkeissä, mitä olen nähnyt. On tuo pyöreä etuosa kokonaan metallinen ja tuo akseli on pyöreä, joka tehty litteäksi vain nupin kohdalta. Lisäksi päässä on n. 5mm kierre osa.
10.07.2018 21:12 <Make> Siltä se vaikuttaa. Vaan mikä idea siinä voi olla? Rasian läpässä kun ei näyttäisi olevan mitään lukitsinta.
En ole minäkään juuri tällaista kytkintä muualla nähnyt. Tuo musta prikka on kai pertinaxia. Myös kytkimen toisen navan kosketinjouset ovat lämmenneen näköiset, mutta ehjät. Nuppi ei kai pyöri ympäri, kun sen alla on tuo kouru.
13.07.2018 17:40 <RicuP. > Idea on varmaan siinä, että kun on sähköt käännetty pois, niin liuska väistyy, että voi tulpan työntää. Kun virrat laittaa sitten päälle, niin liuskat menee heti kiinni, kun tulpan vetää pois. Toisessa versiossa sitten läppä lukittuu kytkimen ollessa päällä. En tiedä, mikä järki on ollut estää tulpan työntämistä jännitteiseen rasiaan. Joku viisaus siinä on, kun vastaavia on moni valmistaja katsonut tarpeelliseksi tehdä.
13.07.2018 21:27 <Make> Lapsisuoja tulisi mieleen. Vaan tuskin sellaista kauheasti tarvitsee tuollaisen rasian käyttöpaikoissa.

© Janne Määttä 2004-2017