<< ^ >>

IMG_20220517_193413.jpg

230 V Tämän pysäköintilaitoksen valaistus uusittiin n. vuosi sitten tämmöisiin kummallisiin Led valaisimiin. Kova urakka ilmeisesti oli, sillä entisten läpijohdotettujen valaisimien kaapelointia jouduttiin jatkamaan valaisimen molemmille puolille ilmestyneillä jakorasioilla. Lisäksi valaisin ei ilmeisesti ole edes ketjutettava, kun jokaiselle valaisimelle menee rasioista oma johtonsa. Tämän huomaa etenkin kohdissa joissa nämä on asennettu pintaan, kun rasioita on tolkuton määrä... Vuodelta 2021. Hyvinkää, Vehkoja 17.05.2022
Kuvaaja: Ricu Pelkonen

17.05.2022 23:25 <Froggy> Valaisin on Greenled Gamma. Täällä näitä on varmaan jokaisessa S-ryhmän rakennuksessa...
18.05.2022 17:49 <RicuP. > Niinpäs näkyy ja läpijohdotus ja jopa ketjutus on joku lisävaruste... Vähän on kummallista. Yleensä kaikki ammattivalaisimet on vakiona vähintään ketjutettavia. Läpijohdotus on kyllä vähän turhaa mun mielestä. Siinä on vaan se idea, että peräkkäin asennettuna saadaan yhdestä paikasta kytkettyä kaksi valaisinta lyhyellä johdolla, mutta kuitenkin valaisimet täytyy sulkea ja se ei onnistu yleensä vain toisesta päästä kurkottamalla. Kaikkein paras on kytkentä keskellä, jolloin ylettää molempiin päihin ja saa kaapelit valaisimen takaa siististi sisään ilman tommosia lenkkejä. Valaisimen kytkentä ja sulkeminen käy samalta paikalta samaan aikaan.
18.05.2022 18:44 <Make> Näköjään tuon sähkönumero on lopetettu vuoden alussa: https://www.sahkonumerot.fi/4263004/
Nyt on gen 2 versio: https://greenled.fi/led-valaisimet/tuote/gamma-gen2/ Nyt pitäisi olla oikein Zhaga- standardin mukaiset vaihdettavat ledit. Joskus mietinkin, että eikö lamppujen vaihdettavuusdirektiivi koske Greenlediä. Oli vaan kaikenlaisia selityksiä, että miksi on täysin kiinteät ledit...

Mitä oli alunperin?
18.05.2022 21:47 <Froggy> Rahastuksen makua tuossa.
19.05.2022 18:17 <RicuP. > Kyllä noiden kertakäyttö valaisimien kanssa tullaan olemaan vielä lirissä moneen kertaan, jos ainoa standardi osa on vedonpoistoholkki ja jos niihin ei todellakaan saa mitään osia ja moni on semmoisiakin, ettei saa edes ehjänä auki!
Mutta se on tämä Led psykoosi joka nyt jyllää niin, että järki unohtuu. Ei todellakaan osata ajatella että valaisin ennemmin tai myöhemmin hajoaa. Mikään muu ei ole takeena kestävyydestä kun valmistajan lupaukset.

Vanhat valaisimet oli jotkin perus polyesterirunkoiset parkkihalli valot 2x 58 T8 joita oli jotain 140 kpl. Yhdestä puuttui kupu, muuta ulkoista vikaa ei näkynyt.
19.05.2022 21:16 <Make> Varmasti totuus on monessa paikassa alkanut paljastua. Onneksi ainakin led-putket ovat aika suosittuja. Eräs asiakas juuri kertoi, että kiinteissä ledeissä on pahoja saatavuusongelmia.

Aikoinaan eräässä parkkihallissa asennettiin loistevalaisimien tilalle Idman Largo- natikkavalot. Myös siinä ilmestyi aika paljon jakorasioita, kun ovat suoraan katossa uppokaapeloinnilla.

Eräs parkkihalli on muuten suljettu, mutta eräästä kulmasta kai mennään liiketilojen takaoville. Siinä on SLO-Idman Hermes 7249-236 karjasuojavalot. Ne eivät ole olleet käytössä. Niiden käyttöönoton sijasta siihen on nyt lisätty muutama Airam Lumi valoiksi!
22.05.2022 15:23 <Froggy> Ainakin Launeen Prismassa on toimittu esimerkillisesti, kun siellä ollaan käytetty lähes tulkoon pelkkiä korvaavia lamppuja! Sisätiloissa on lähinnä T5 lediputkia ja parkkihallissa T8 lediputkia. Valaisimina kaupassa on jotkut toimistovalaisimet, ehkä Alppilux Aavat. Eivät häikäise samalla tavalla kuin S-ryhmän ylikäyttämä Greenled Omega ja tunnelma on paljon mukavampi. Tosin oli siellä jonkin verran led paneeleita aulassa ja oheisliikkeissä ja spottivalot olivat varmaan kiinteitä kaikki. Myös siellä olevat kellovalaisimet näyttivät olevan ledeillä, en tiedä olivatko kiinteitä vai ei.
28.06.2022 11:39 <RicuP.> Näköjään Willan Prisman parkkihallissa on samanlaisia valaisimia kun kuvassa. Osa vaan roikkuu johtojen varassa...

Samaa pistin merkille viime syksynä kun kävin. Led putket on yleistyneet vasta nyt viimevuosina. Vähän myöhään on kyllä herätty monessakin yrityksessä, että loisteputket todella poistuu.
28.06.2022 20:12 <Make> Niimpä tietysti. Mitä oli alunperin, ei kai Philips Pacific?

Launeen Prisma kuulostaa asialliselta. Toimistovalaisin on vähän erikoinen valinta. Yleensä uudemmissa kaupoissa on ilman ritilöitä olevat valot, kuten Keravan Citymarketissa Alppilux RUNKOVALAISIN MONIX AMR449AL T5 2x2x49W RAMPPI.

© Janne Määttä 2004-2017