<< ^ >>

simeoninkatu2_publ

20/0,4kV Hyvä esimerkki siitä miten saa, ennen kameran esille ottoa, suun avaamalla hankalastakin paikasta ikuistettua itselleen tärkeän muuntamon. Tämän muuntajan kohdalla tiukat rajaukset johtuvat siitä että jo päiväkodeilla itselläänkin on aika tarkat säännöt kuvaamisesta ja hoitajien ohje oli että kun ei lapsia kuvissa näy niin muuten ei ole esteitä ja hyvä kun ilmoitit niin eivät ihmettele. Toinen hoitaja muisti minut välittömästi kun kerroin nimeni. Itse en häntä muistanut, johtunee siitä että veti aikoinaan eri ryhmää, tuossa paikassa kun oli esikoulutalvenani 1993-1994 ryhmät vaippaikäisistä esikouluun asti. Muuntamon yhteydessä on ja oli aikoinaankin leikkikaluvarasto. Varasto oli melko perällä pihaa jos vertaa siihen mistä oma ryhmäni meni sisään ja minkä kokoinen silloin itse olin. Kaukaisuus ja muuntajan murina aiheuttivat tuolla käydessä pienoista jännitystä, tiedossa kun oli että seinän takana voi lähteä henki. Oma ryhmä meni sisään kuvasta katsoen takimmaisen portin vierestä mutta kuvaan nähden takaapäin olevasta ovesta, esikoulu oli siis oikealla.
Tämänkaltaisia tiilikoppeja on "harrastettu" siellä täällä pitkin Imatraa ja osa on jäljellä. Tiedossani vain ei ole että joku toinen olisi yhtä monipuolisessa käytössä. Imatra 16.01.2012
Kuvaaja: Mikko Koho

20.01.2012 07:58 <calm> (Ylläpitäjän iso koura koski kuvasarjaan ja pienensi tiedostokoot viidesosaan.)
20.01.2012 12:55 <Mikko Koho> Anteeksi paljon. Menikö kaikkien kuvien kanssa sama virhe? Koneen mukaan kuvat ovat fiksun kokoisia mutta joku kämmi kävi silti. Vaihdoin Linuxiin tovi sitten ja sen kanssa on ollut kaikkea säätämistä. Nykyinen jakelu/versio ei näemmä tykkää kuvista..
20.01.2012 13:05 <Mikko Koho> Nyt kun sai itsensä koneelle niin kuvat ovat himpun suuria, myönnetään, mutta miksi sitten sivusto ei tarkastanut kuvien kokoa? Raja oli 300kB, sen jälkeen pitäisi tulla kysymys että oletko varma. Näin oli hallintaliittymässä. Nyt ei tullut mitään virheilmoitusta.
Mutta sinänsä, kiire tekee tehtävänsä. Tämäkin kuvasarja roikkui jonkun aikaa "tekemättömät työt"-listalla niin tuli kiire saada homma pois muiden samalla listalla olevien tehtävien joukosta, se oli oma kämmi.
20.01.2012 16:17 <calm> No ei tässä nyt mitään suurta vahinkoa päässyt syntymään vaikka kokotarkistimessa näkyykin joku bugi olevan. mogrify -interlace plane -quality 85 -strip hoiti homman alta aikayksikön. :)
29.01.2012 01:18 <Jouko> Kuvien selaamisessa ennen pienentämistä en latautumisen suhteen sitä ei edes huomannut, vaan vasta jälkeen päin ensimmäisen kommentin maininnasta, että avautuvat selvästi nopeammin. Taisivat olla alunperin 1024x768 pix. Lieneekö mennyt automaattisesti, jos sallittua isompia ovat.. Mielenkiintoista olisi tietää kuinka isot muistitilat sieltä "ison kouran" ulottuvilta löytyy ja kuinka kauan... ;) ;)
29.01.2012 16:19 <calm> Nämä kuvat pysyivät pikselimitoiltaan samoina pakkauksen lisäämisestä huolimatta. Tilaa sinänsä on käytettävissä Ihan Riittävästi, mutta siirtonopeus on kovin rajallista. Koko sivuston kuvat ei vie kuin 1,1 gigatavua ja tekstit muutaman megatavun.
29.01.2012 16:41 <Mikko Koho> Ongelma tuli nyt jälkikäteen siinä että en tajunnut mitä Pim.. eiku GIMPin yksi liukusäädin tekee JPEG:iksi tallennettaessa. Se säätää kuinka raju pakkaus kuville tehdään. Nyt olen tyytynyt siihen oletukseen mitä GIMP tarjoaa.

© Janne Määttä 2004-2017